Hur du kan spara pengar som studerande

Alla som studerar eller som någon gång har gjort det är väl medvetna om att det ibland kan bli svårt att få ekonomin att gå ihop som student. Vi ska därför i denna artikel lista en mängd tips om hur du kan spara pengar medan du studerar.

Använd dig av kuponger och/eller övriga rabatter som är menade för studenter

Det finns en mängd olika företag och verksamheter som förser studenter med rabattkuponger, samt andra typer av rabatter för en mängd olika varor . Du gör därför klokt i att dra nytta av olika studenrabattserbjudanden från olika företag. Ett studenterbjudande kan nämligen innebära en stor prissänkning för olika typer av varor och är därför ett utmärkt sätt för dig som student att spara pengar på.

Bo billigt

Att bo så billigt som möjligt är ett annat sätt att spara pengar på som student. Istället för att bo ensam i en lägenhet med hög hyra kan du till exempel dela ditt boende med andra studenter. Du kan även försöka skaffa dig ett rum i någon av de studentkorridorer som många universitet erbjuder.

Ta det lugnt med festandet

Det är ett välkänt faktum att livet som studerande innebär en hel del festande för många studenter. Detta är i sin tur något det kan gå åt väldigt mycket pengar till, bland annat eftersom det är lätt att sluta tänka ekonomiskt och endast leva för stunden efter att ha fått i sig några drinkar. Undvik därför att festa så gott det går, även om du förstås kan unna dig att gå ut och ha kul någon gång då och då om du är en person som kan hantera alkohol. Låt det dock inte gå till överdrift!

Gör en budget inför varje termin

Att behöva anpassa sig efter en budget är inte speciellt kul. Däremot kan det vara nödvändigt för att få den ekonomiska biten att gå ihop. Gör därför en budget i början av varje termin och se sedan till att följa denna så gott det bara går från månad till månad.

Lycka till!

De tips vi här listat här är enbart några få till antalet och självklart finns det fler saker du kan göra för att leva så billigt som möjligt som student. Genom att följa de råd vi listat hoppas vi dock att du ska komma en bra bit på vägen gällande ekonomin och vi önskar dig all lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *